POOD

Sõnum pudelis

Homaar ehk merivähk ehk merevähk (Homarus) on perekond homaarlaste sugukonnas, kuhu kuuluvad Euroopa ja Ameerika homaar. Homaarid on kümnejalalised ja meenutavad väliselt jõevähki. Sõrad on ebasümmeetrilised. Langustiinid ehk Kivihomaarid kuuluvad samuti homaarlaste sugukonda, on kümnejalalised, kuid sõrgade asemel on neil pikad ja selgelt eristatavad tundlad. Mõlemat looma ekisteerib mitmeid erinevaid liike vastavalt püügikohtadele ning müüakse nii elusaid, jahutatud kui …
Loe edasi

  Nii nagu iga gurmeetootega, sõltub ka tuunikala hind selle kvaliteedist ja sellele antud hindest. Eriti olulist rolli omab tuunikala kvaliteet sushirestoranidele, kelle jaoks toore kala maitse ja välimus on esmatähtsad. Tuunikala kvaliteedi hindamise aluseks on järgmised kriteeriumid: Esialgne kala välimus Suurus ja kuju Värvus Tekstuur Rasvasisaldus Esialgne kala välimus (värskus) annab aluse edasiseks hindamiseks. …
Loe edasi

Olgu prantslased tänatud selle leiutise eest. Nii lihtsaid koostisosi kasutades valmib mõnus tummine ja soojendav kausitäis. See hõrk maitseelamus saavutatakse tänu sibulate pikaajalisele madalal temperatuuril hautamisele. Ka meil on sellest suurepärasest roast oma versioon, mis roa veelgi erilisemaks teeb – suussulav kuningkrabiga! Koostisosad: 200g krabiliha 8 mugulsibulat (keskmise suurusega) 500g võid 1 tl suhkrut 1 tl …
Loe edasi

  Kalaõli ja selle kasutamist toidulisandina on toitumisalastes väljaannetes mitmeti kajastatud, kuid informatsiooni rohkus on tekitanud ka palju küsimusi. Millised on tegelikud mõjud ja milles peitub nende kasulikkus, millised on müüdid ja millised on faktid? Üks tuntud müüte kalaõli kohta on selle tarbimisest tulenev keha kolesterooli taseme langemine. Küll aga aitab kalaõli vähendada ainult  teatud tüüpi …
Loe edasi

Uurimused näitavad, et iganädalane mereandide tarbimine aitab kaasa ajutegevusele.  Ühes filees – umbes 150g (grillitud või küpsetatud) olevad toitained aitavad arendada aju hallollust, olenemata sellest kui palju OMEGA3 rasvhappeid see sisaldab. Eksperdid on hiljuti öelnud, et OMEGA 3 rasvhappeid, mida leidub suures koguses kalas, pähklites ja kindlates õlides on seotud ajutegevusega, seda ennekõike seeläbi, et …
Loe edasi

  Selle salati algupärane versioon leiutati 1860′ Belgia juurtega Moskva Hermitage restorani peakoka Lucien Olivieri poolt. Just see salat osutus Hermitage’i püsiklientide seas väga menukaks ja sellest sai restorani tunnusroog. Roa täpne retsept, eriti just kasutatud kaste, olid kiivalt hoitud saladused. Küll aga on teada, et salatis kasutatu rabapüüd, veisekeelt, kaaviari, aedsalatit, jõevähki, kappareid ja …
Loe edasi