POOD

Sõnum pudelis

Prantsuse sibulasupp kuningkrabiga

09/11/2015

French-Onion-Soup

Olgu prantslased tänatud selle leiutise eest. Nii lihtsaid koostisosi kasutades valmib mõnus tummine ja soojendav kausitäis. See hõrk maitseelamus saavutatakse tänu sibulate pikaajalisele madalal temperatuuril hautamisele.

Ka meil on sellest suurepärasest roast oma versioon, mis roa veelgi erilisemaks teeb – suussulav kuningkrabiga!

Koostisosad:

200g krabiliha
8 mugulsibulat (keskmise suurusega)
500g võid
1 tl suhkrut
1 tl soola
1 tl kuivatatud tüümiani
1 sl nisujahu
100 ml valget veini
700-750 ml veisepuljongit

Lisaks:
6 pika saia (baguette) viilu
100 g Gruyère juustu (asenduseks sobib Gouda või Emmental), riivitult
Värsket tüümiani või peterselli

(6 portsjonit)

Valmistamine:

Koori ja lõika sibulad õhukesteks viiludeks.
Sulata pannil või. Lisa sibulad, suhkur, sool ja tüümian, sega läbi.
Hauta madalal kuumusel kaane all 1 tunni, kuni sibulad on kuldpruunid ja täiesti pehmed, moosilaadsed. Raputa sibulatele jahu, sega läbi.
Vala pannile vein, keeda 5 minutit.
Lisa veisepuljong.
Keeda suppi veel 30 minutit.
Maitsesta vajadusel soolaga.
Kuumuta ahi 230 kraadini.
Rösti ahjus saiaviilud krõbedaks ja võta ahjust välja.
Lisa saiale krabi liha ja raputa peale riivitud juustu ja küpseta ahjus kuldpruuniks.
Tõsta igale supile sai (sai peab jääma supi peale).
Lisa oma maitse järgi peterselli ja tüümiani.

Head nautimist!

Comments