POOD

Sõnum pudelis

Oliviere (olivé) salat punase kuningkrabiga

02/10/2015

12059374_10205298485441826_1249005871_o (1)

 

Selle salati algupärane versioon leiutati 1860′ Belgia juurtega Moskva Hermitage restorani peakoka Lucien Olivieri poolt. Just see salat osutus Hermitage’i püsiklientide seas väga menukaks ja sellest sai restorani tunnusroog.

Roa täpne retsept, eriti just kasutatud kaste, olid kiivalt hoitud saladused. Küll aga on teada, et salatis kasutatu rabapüüd, veisekeelt, kaaviari, aedsalatit, jõevähki, kappareid ja suitsutatud parti, kuid on ka võimalik, et roog erines vastavalt hooajale. Kasutatud kastme kohta on aga teada, et see oli majoneesi laadne, sisaldas Prantsuse veiniäädikat, sinepit ja Provensaali oliivõli, täpne retsept on aga tänaseni teadmata.

Meie versiooni sellest tuntud roast toome ka teieni, nagu ikka, suurepärase punase kuningkrabiga:

Koostisained:
5 keskmist kartulit
1 suurem porgand
1 väiksem sibul
1 keskmise suurusega marineeritud kurki
1 õun
200 g krabi
3 muna
1 purki majoneesi
soola ja jahvatatud pipart maitse järgi

(Portsjon neljale)

Valmistamine:

Keetke porgand, kartul ja muna ning hakkige kõik komponendid väikesteks kuubikuteks.
Seejärel segage suure hulga provansaali-tüüpi majoneesiga(soovi korral lisa ka hapukoort).
Kaunista salat suuremate krabi tükkide ja rohelise salatiga.
Peale nirista oliivõli ja maitsesta meelepäraselt.

Head nautimist!

Comments