POOD

Sõnum pudelis

_DSC4068

Maapirnipüree supp Punase Kuningkrabiga

09/07/2015

 

Mis on üldse maapirn? Miks seda Jeruusalemma artišokiks kutsutakse? Mis on selle maitseomadused ja toiteväärtus? Ja millist maitsemeeli virgastavat suppi saab sellest teha?

Maapirni tuntakse ka Jeruusalemma artišoki, juudikartuli või topiamburi nime all.
Lähimaks sugulaseks on päevalill ja vahel kutsutakse maapirni ka mugulpäevalilleks. Itaalia keelsest sõnast girasole (mis tähendab päevalille) arvatakse tulevat ka “Jeruusalemma” nimi, just sarnase häälduse tõttu. Ja artišok seepärast, et maitselt sarnanebki artišokile.

Maapirn on maitseomadustelt magusapoolne, samas esineb ka pähkliseid noote ja ürdisust.
Topiambur on madala kalorisisaldusega, sisaldab palju rauda, kaaliumi ja tiamiini.

Traditsiooniliselt valmistatakse maapirnist mereandidega suppi, mis on värske, kerge ja varjundirohke mekiga. Kõrge toiteväärtuse ja suurepärase supi saab punase kuningkrabiga. Maapirn aitab esile tuua kuningkrabi liha nüansirohke maitse ja suus sulavalt õrna tekstuuri hoides roa kergust ja tervislikkust. Soovitame teilegi:

Koostisained

200g Crabiti punase kuningkrabiliha
300g kooritud maapirni
100g porrut
100 ml kanapuljongit
1 pokaal valget kuiva veini
50ml koort
2spl võid

(4 portsionit)

Valmistamine:

Kuumutada porru võis klaasjaks ja seejärel lisada maapirn.
Kuumutada maapirn ja seejärel valada potti valge vein.
Kuumutada veini u. 1min ja seejärel lisada kanapuljong.
Keeta suppi kuni maapirn on pehme ja seejärel lisada koor ning keeta veel u.5min.
Purustada supp blenderis ja serveerida koos krabi ja rohelise sibulaga

Head nautimist!

Comments