
Suurepärase Caesari salati saladus peitub reeglina salatikastmes. Lisades sellesse valemisse aga kuningkrabi saavutate midagi täiesti enneolematut!
Proovige meie uut isuäratavat ja õhulist Caesari salatit kuningkrabiga ja te veendute selles ise!
Koostisained:
400g Crabit Punast Kuningkrabi liha
2 kera rooma salatit (parim valik oleks beebi rooma salat, mida kasuta 4 kera)
Küüslaugukrutoonid:
6 viilu ciabatta vms saia
3 sl kõrgekvaliteedilist külmpressitud (extra virgin) oliiviõli
1 suur küüslauguküüs
Salatikaste:
9 sl majoneesi
2 tl Dijoni sinepit
3 sl sidrunimahla
2 väikseks hakitud või purustatud küüslauguküünt
2 tl Worcesteri kastet
4 väikseks hakitud anšoovisefileed
10 sl kõrgekvaliteedilist külmpressitud (extra virgin) oliiviõli
musta pipart
Lisaks:
100 g riivitud või viilutatud (vastavalt maitsele) parmesani
Valmistamine:
Eemalda rooma salatitelt välimised ja katkised lehed ning pese salatilehed puhtaks. Kuivata hoolega. Rebi salatilehed väiksemateks tükkideks ning aseta suurele vaagnale või salatikaussi.
Valmista küüslaugukrutoonid. Eelkuumuta ahi 240°C. Rebi saiaviilud tükkideks, nirista peale kõrgekvaliteedilist oliiviõli ning puista neile hakitud küüslauku peale. Küpseta ahjus krõbedaks (nii 10-15 minutit), lase jahtuda.
Valmista salatikaste. Selleks haki küüslauk ja anšoovisefilee hästi peeneks (või peenesta blendriga). Lisa majonees, Dijoni sinep, sidrunimahl ja Worcesteri kaste ning vispelda kaste ühtlaseks. Nirista vähehaaval juurde kõrgekvaliteediline oliiviõli, kastet samal ajal vispliga segades. Maitsesta soola ja pipraga.
Kalla kastet salatilehtedele, puista peale riivitud/viilutatud parmesan ning sega salatilehed kastmega läbi. Lisa salatile küüslaugukrutoonid ja parimatest parim Crabit Kuningkrabi liha.
Portsjoneid: 4
Head nautimist!